Trams RET krijgen in juli pinautomaten

29 juni 2020

Trams RET krijgen in juli pinautomaten

Rotterdam, 29 juni 2020 - In juli worden alle conducteurs op de trams van de RET uitgerust met mobiele pinapparatuur. De introductie begint op lijnen 2, 23 en 25 en in de tweede helft van juli volgen de overige lijnen. Daarmee rondt de RET de operatie af om vrijwel geheel over te gaan op cashless betalen bij bus, tram en metro.

Conducteurs krijgen een mobiel pinapparaat waarmee reizigers contactloos (of door hun kaart in het apparaat te steken) kunnen betalen met hun pinpas of creditcard. Op deze manier kunnen reizigers in het voertuig een los kaartje kopen. Metro ging al eerder over op cashless en de bussen zijn sinds eind 2019 al over op pin-only. Losse kaartjes zijn straks alleen nog met contant geld te koop bij enkele kaartautomaten op de metrostations en bij de RET Servicepunten.

Minder grote overgang door coronamaatregelen

De overgang naar cashless is door de coronamaatregelen minder abrupt dan eind vorig jaar voor busreizigers. Toen konden busreizigers letterlijk van de ene op de andere dag niet meer contant betalen voor een los kaartje. Bij tram ligt dit nu anders, omdat dit al niet meer kon – en nog altijd niet kan op de tram - vanwege de coronamaatregelen.

Barcode app

Naast de aanschaf van een losse kaart in het voertuig, bij de automaten en bij de RET Servicepunten, kunnen reizigers ook vooraf een digitaal ticket kopen via de RET barcode app. Via deze app kun je voor de reis digitaal een ticket kopen en deze afrekenen.