Vakantiedienstregeling en nieuwe dienstregeling per 30 augustus

16 juli 2021

Vakantiedienstregeling en nieuwe dienstregeling per 30 augustus

Rotterdam, 16 juli 2021 – Van zaterdag 17 juli tot en met zondag 29 augustus rijdt de RET de vakantiedienstregeling. Dat betekent dat er minder bussen, trams en metro’s rijden en dat vertrek- en aankomsttijden anders zijn. Dit doen we elk jaar, omdat er in de zomerperiode minder reizigers zijn. Op 30 augustus start daarnaast onze nieuwe dienstregeling. 

Nieuwe dienstregeling per 30 augustus 

Na de zomerdienst start op 30 augustus onze nieuwe dienstregeling. Daarin rijden we op een aantal lijnen met minder trams en bussen dan nu en schalen we – als dat nodig en mogelijk is – de metrocapaciteit op. De nieuwe dienstregeling vloeit voort uit de besparingsmaatregelen die de RET en de MRDH hebben opgesteld in het kader van de coronacrisis. In aanloop naar 30 augustus besteden we in onze reizigerscommunicatie aandacht aan de nieuwe dienstregeling.  

Of we de metrocapaciteit na 30 augustus opschalen, is afhankelijk van het aantal reizigers en van de beschikbaarheid van voertuigen. Er staan meer metrovoertuigen dan gebruikelijk in de remise voor onderhoud. Deze situatie is ontstaan doordat er tijdens de coronacrisis minder monteurs beschikbaar waren en we bezig zijn om een nieuwe generatie monteurs op te leiden. 

Gebruik de Real Time App 

Maak voor het plannen van je reis gebruik van de RET Real Time App of onze reisplanner. Daarin zie je de actuele vertrek- en aankomsttijden. 

Opfrisser: welke regels gelden ook alweer in het OV? 

  • Iedereen mag reizen met het OV, ook voor een terrasje, horecabezoek of andere niet-noodzakelijke reis 
  • In het OV en op haltes en stations is het mondkapje verplicht
  • In het OV mogen alle zit- en staanplaatsen worden gebruikt. Het bewaren van1,5 meter afstand is niet verplicht. 
  • Mijd waar het kan drukte. Gebruik daarvoor de drukte-indicator in de RET Real Time App