Skip to content

Versobering dienstregeling metro voor betrouwbaarder inzet

10 september 2021

Versobering dienstregeling metro voor betrouwbaarder inzet

Rotterdam, 10 september 2021 - De dienstregeling van de Metro wordt versoberd zodat we met minder voertuigen een betrouwbaar aanbod van ritten kunnen bieden. De RET beschikt niet over voldoende metrovoertuigen om de dienstregeling te rijden. Daardoor hadden we de afgelopen twee weken te vaak te maken met plotselinge uitval. Dit komt door een achterstand in onderhoud. De aangepaste dienstregeling wordt vanaf 13 september gereden. We begrijpen dat dit vervelend kan uitpakken voor reizigers en zetten alles op alles om de onderhoudsachterstanden in te lopen en zo snel mogelijk weer volgens de gebruikelijke dienstregeling te rijden.

Gevolgen voor reizigers

De aangepaste dienstregeling is soberder en betrouwbaarder, maar heeft ook nadelige gevolgen. Dit komt doordat metrolijn A van maandag tot en met zaterdag (en vanaf 3 oktober ook op zondag) niet meer zal rijden tussen Graskruid en Vlaardingen West. Hieronder de gevolgen op een rij:

  • De gevolgen zijn het grootst voor reizigers die van of naar stations Binnenhof en Romeynshof reizen. Zij krijgen een extra overstap bij Graskruid. Tussen stations Binnenhof en Graskruid rijdt metrolijn A 4 keer per uur.
  • Tussen Graskruid en Capelsbrug rijdt lijn B 6 keer per uur. Tussen Capelsebrug en Schiedam Centrum rijden we twee in plaats van drie ritten per tien minuten

Daarnaast rijden we, net als de afgelopen twee weken, op lijn C met twee in plaats van drie geschakelde voertuigen.

De wijzigingen zijn verwerkt in de reisplanners en de Real Time App.