Skip to content

Wijziging buslijnen rond Hoekse Lijn per maandag 4 november

25 oktober 2019

Wijziging buslijnen rond Hoekse Lijn per maandag 4 november

Rotterdam, 25 oktober 2019 - Op maandag 4 november gaat de Hoekse Lijn helemaal rijden zoals gepland: de volledige exploitatie. Op dat moment vinden er wijzigingen plaats in het busnetwerk rond de metrolijn. Deze wijzigingen vinden met name plaats op trajecten waar de metro een betere verbinding biedt dan de bus. Daarnaast stemmen we op sommige plekken vraag en aanbod beter op elkaar af.

Deze overzichtskaart biedt goed inzicht in de wijzigingen.  

Toelichting en aanvullingen bij de overzichtskaart:

  • In de kaart staat dat lijn 126 niet meer door Steendijkpolder rijdt. Behalve dat STOPenGO (waarover hieronder meer) daar in de avonduren wel rijdt, zoals aangegeven op de kaart, rijdt ook lijn 34 van EBS bij Steendijkpolder
  • Lijn 127 rijdt alleen op weekdagen van ca. 7:00 tot 19:00 uur. In de vakantiedienst rijdt deze lijn alleen in de ochtend- en middagspits.

STOPenGO na Lansingerland nu ook in Vlaardingen en Maassluis

Met de volledige exploitatie van de Hoekse Lijn start ook onze nieuwe dienst STOPenGO. Deze vervangt in Maassluis tussen 19.15 en 0.00 uur buslijn 126 en in Vlaardingen tussen 6.45 en 18.30 uur buslijn 57. STOPenGO is flexibel vervoer in de vorm van een kleinere bus die op aanvraag rijdt. Op deze manier stemt de RET vraag en aanbod beter op elkaar af en bieden we reizigers op de betreffende tijdstippen een hogere frequentie aan. Daarnaast sluit deze dienst goed aan op de metro, waardoor reizigers een goede 'last mile'-oplossing vanaf de metro wordt geboden.

Voor beide STOPenGO-routes geldt dat deze niet 1:1 gelijk lopen met de route van de reguliere bus. Dat komt in de eerste plaats doordat de STOPenGO-bus de snelste route kiest en daarbij haltes kan overslaan waarvoor geen aanvragen zijn binnenkomen. Ten tweede stoppen de STOPenGO-bussen op een of meer aanvullende haltes ten opzichte van de reguliere lijnen. Daar staat tegenover dat er ook haltes zijn die niet meer worden aangedaan. 

Reizigers kunnen tot een kwartier voor de rit aangeven naar welke halte ze toe willen en waar ze graag vertrekken. Dat doen ze via de STOPenGO-app of de website van de RET: www.ret.nl/stopengo. Bellen kan ook. Op de website is ook meer informatie over STOPenGO te vinden.

Eerder introduceerde de RET dit concept al in Lansingerland.