Skip to content

Directieteam

Het directieteam van de RET bestaat uit de Algemeen Directeur, de Financieel Directeur, de Directeur Operatie, de Directeur Personeel & Organisatie, de Manager Strategie & Ontwikkeling, de Manager Communicatie en de Bestuurssecretaris.

Maurice Unck
Algemeen/statutair Directeur

Maurice Unck is sinds juni 2017 Algemeen/statutair Directeur (CEO) van de RET. Hij heeft een lange staat van dienst in de OV-sector. Zo was hij onder meer commercieel directeur in de regio Noordoost en directeur Bedrijfs- en Productontwikkeling bij NS. Daarna was hij directeur Onderhoud & Service bij NedTrain. Zijn laatste functie was lid van de Raad van Bestuur van NS.

Naast de algehele leiding heeft Maurice Unck de verantwoordelijkheid voor de stafafdelingen Strategie & Ontwikkeling, P&O, Communicatie, Marketing, Verkoop en Services en Bestuurssecretariaat.

Nevenfuncties:

 • Lid Raad van Toezicht Franciscus Gasthuis & Vlietland
 • Lid Raad van Toezicht Albeda College Rotterdam
 • Lid Raad van Commissarissen Reisinformatiegroep 9292
 • Lid Raad van Commissarissen RMC B.V.
 • Lid van de Strategische Adviesraad Traffic and transport van TNO
 • Bestuurslid Utrechts Universiteitsfonds
Joop Bakker
Directeur Exploitatie

Joop Bakker werd in 2007 benoemd tot Directeur Middelen. Sinds september 2009 is hij Directeur Exploitatie. Onder zijn aandachtsgebieden vallen de afdelingen Bus (inclusief Bus B.V.), Tram, Metro, Veiligheid, het Bedrijfsbureau Exploitatie en de Centrale Verkeersleiding.

Voorafgaand aan de RET heeft hij leidinggevende functies gehad bij vervoerbedrijven Connexxion en NZH.

Nevenfunctie:

 • Lid Raad van Commissarissen Transvision B.V.
Hugo Mans
Financieel Directeur

Hugo Mans is sinds 21 juni 2021 Financieel Directeur (CFO) van de RET. Voordat hij bij de RET aantrad, vervulde hij uiteenlopende rollen als CFO en directeur van programma’s, projecten en  verandertrajecten. Dat deed hij onder meer bij NS, NedTrain en PwC.

Hugo Mans is verantwoordelijk voor de afdelingen Concern Control, Concern Administratie, Business Control, Supply Chain Management, IT Services en Strategische Programma’s en Projecten.

Nevenfunctie:

 • Lid van Raad van Toezicht HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen)
Angelique Heijnen
Directeur Personeel & Organisatie

Angelique Heijnen is sinds juni 2021 CHRO van de RET. Voordat zij bij de RET aantrad, vervulde zij uitlopende P&O management en directierollen binnen zowel de OV sector, de consultancy als de maritieme sector. Ze is ze onder andere werkzaam geweest bij NS, Human Capital Group en Van Oord. Haar laatste functie was als zelfstandig veranderkundig adviseur.

Angelique Heijnen is verantwoordelijk voor de afdelingen P&O en Risk & Veiligheid.

Nevenfuncties:

 • Eigenaar Everyone-inc (veranderkundig adviesbureau)
 • Aangesloten bij Involve (change en communicatieprofessionals)
 • Aangesloten bij Meditaties-voor-kinderen als schrijver
Arthur Swaab
Manager Strategie & Ontwikkeling

Arthur Swaab is in mei 2019 in dienst getreden bij de RET als Concessiemanager en sinds juli 2021 is hij lid van het directieteam, verantwoordelijk voor de Strategie en Ontwikkeling van de RET. Voordat hij bij de RET aantrad, was hij 11 jaar zelfstandig consultant en werkte hij aan opdrachten bij diverse bedrijven. Dat deed hij onder meer bij ING, Nationale Nederlanden, UWV en ook de RET.

Binnen de afdeling strategie en ontwikkeling vallen de clusters Concessiemanagement, Netwerk en Assets, Strategische informatievoorziening, Strategische Markt- en Productontwikkling en Innovatie.

Rose Dammen
Manager Communicatie

Rose Dammen is sinds 2020 manager Communicatie bij de RET. Daarvoor combineerde zij deze rol met de functie van directiesecretaris. Als manager Communicatie is zij verantwoordelijk voor positionering en reputatiemanagement, woordvoering, public affairs, crisiscommunicatie, stakeholdermanagement, omgevingscommunicatie, arbeidsmarkcommunicatie en interne communicatie.

Hiervoor werkte zij als beleidsmedewerker en onderzoeker op het gebied van openbare orde en veiligheid en crisisbeheersing bij de VNG en het COT Instituut voor veiligheids- en crisismanagement.

Kirsten Warbout
Bestuurssecretaris

Kirsten Warbout is sinds 1 januari 2022 Bestuurssecretaris van de RET en de RvC. Hiervoor vervulde zij sinds 2008 diverse HR-rollen zoals beleidsadviseur, programmamanager en teammanager en heeft zij tijdelijk de Manager P&O vervangen.

Kirsten Warbout is verantwoordelijk voor het bestuurssecretariaat, juridische zaken, privacy en de functionaris gegevensbescherming.

 

Het directieteam van de RET bestaat uit vier mannen en drie vrouwen. Bij de RET staan kwaliteit en diversiteit voorop. In het directieteam is er diversiteit in leeftijdsopbouw, geslacht en achtergrond. Bij de invulling van de laatste posities van de directieteamleden is zorgvuldig gekeken naar zowel het gewenste profiel als de gewenste evenwichtige verdeling. We streven er naar om aan de doelstellingen van de Wet bestuur & toezicht te voldoen.