Skip to content

Veiligheidspersoon Tram (vhp-tram)

Deze opleiding is een aanvulling op het Voorschrift Veilig Werken Tram (VVW-Tram) van de stichting railAlert. In de aanvullende opleiding word je opgeleid tot veiligheidspersoon Tram (vhp-Tram) en ben je bevoegd voor het werken in, naast en op de trambaan in het RET-gebied in Rotterdam.

De opleiding bestaat uit het behalen van een kwalificatie bij railAlert en een aanvullende training voor het werken binnen het RET-werkgebied, zoals hieronder beschreven:

  • het behalen van een kwalificatie bij railAlert (vhp-tram basis eventueel aangevuld met HTM en/of GVB);
  • een aanvullende praktijkinstructie over de Regeling Werken Trambaan (RWT) voor het werken binnen het RET-gebied.

Je moet zelf de toets vhp-tram basis aanvragen via Stichting railAlert en ontvangt hiervoor een e-learning ter voorbereiding.

Praktijkinstructie RWT (RET)  

Deze training van één dag stoomt de deelnemer klaar voor de rol van vhp-Tram. Tijdens deze dag worden theorie aangevuld met praktijkoefeningen, zodat de opgedane kennis direct toegepast kan worden. In de ochtend wordt de deelnemers alles verteld wat hij/zij moet weten om veilig te kunnen werken. Na het volbrengen van de theorie toets, worden de mouwen opgestroopt en gaat de groep naar buiten. Tijdens dit praktijkgedeelte wordt de theorie die in de ochtend is behandeld herhaald en toegepast binnen het RET gebied. Zo komen onder andere de veiligheidsregels aan bod en wordt de communicatie geoefend. Na een dag training is de deelnemer volledig competent om aan de slag te gaan.

Dagprogramma:

08:30 uur Presentatie Regeling Werken Trambaan (RET)10:45 uur Schriftelijke toets RWT 11:00 uur Pauze
12:00 uur Praktijk RWT
(RET)

14:30 uur Afsluiting

Opleidingsduur:
6 uur

Eisen:
Om deel te kunnen nemen aan het RWT (RET) moet je (aantoonbaar) in het bezit zijn van een DVP-pas met daarop het certificaat vhp-tram. Het is niet mogelijk om de digitale kennistoets vhp-tram basis op dezelfde dag af te leggen als de praktijkinstructie.

Kwalificaties:
Na het behalen van het examen bij railAlert wordt de kwalificatie voor drie jaar bijgeschreven op de DVP-pas. De kwalificatie voor RWT van de RET is ook drie jaar geldig en wordt bijgeschreven op de REV-pas, deze wordt uitgegeven door de RET.

Deelnemersgroep:
Minimaal 3 deelnemers en maximaal 8 deelnemers.

Locatie:
Laan op Zuid 2, 3071 AA Rotterdam. 5e etage.

Onze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Parkeren kan alleen (betaald) in de omgeving van het kantoor.

Kosten per deelnemer:
179 euro (excl. BTW).

Inschrijven:

De opleidingsdata voor 2024 zijn:

 

   
Woensdag 1 mei 1 plaatsen beschikbaar
Woensdag 17 juli 6 plaatsen beschikbaar
Woensdag 14 augustus 8 plaatsen beschikbaar
Woensdag 11 september 8 plaatsen beschikbaar
Woensdag 16 oktober 8 plaatsen beschikbaar
Woensdag 13 november 8 plaatsen beschikbaar
Woensdag 11 december 8 plaatsen beschikbaar

 

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar vakschool-exploitatie@ret.nl

 

Algemene voorwaarden

Een deelnemer kan een opleiding kosteloos annuleren binnen een termijn van 25 dagen. Bij annulering ná deze termijn wordt 50% van de kosten in rekening gebracht.

Bij annulering binnen 24 uur voor de start van de opleiding of het niet komen opdagen tijdens de opleiding wordt 100% van de kosten in rekening gebracht.

Een annulering van de opleiding kan ook kosteloos worden opgevangen door een andere collega voor deze plek aan te melden. Dit moet minimaal 48 uur van tevoren worden doorgegeven.

RET behoudt zich het recht voor om in geval van bijzondere omstandigheden of onvoldoende deelnemers een opleiding te annuleren zonder gehouden te zijn tot vergoeding van schade en kosten.