Organisatie

De RET is al bijna 150 jaar een begrip in de stad en regio Rotterdam. Sinds juli 2007 verzorgen we het regionale openbaar vervoer als verzelfstandigd bedrijf. De RET is een structuur N.V., met de gemeente Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) als enig aandeelhouders. De algehele leiding van de RET is in handen van algemeen directeur Maurice Unck.

Bedrijfsonderdelen

  • Stafafdelingen: de afdelingen Regie & Ontwikkeling, Personeel & Organisatie, ICT, Communicatie en Directiewoordvoering zorgen er achter de schermen voor dat alles op rolletjes verloopt.
  • Exploitatie: dit onderdeel zorgt voor het vervoer via tram, metro en fast ferry, de uitgifte van toegangsbewijzen, de verkeersleiding en het veiligheidstoezicht. Afdelingen zijn: Rail, Bedrijfsbureau Exploitatie, Veiligheid, Centrale Verkeersleiding, OVchip & -poortjes en Marketing, Verkoop & Services. 
  • Bus B.V.: het busvervoer is na de overname van QBuzz ondergebracht in een B.V. met de afdelingen Staf  Bus, Exploitatie Bus en Materieel Bus.
  • Financiën: spil tussen financiën en business zijn de afdelingen Business Control, Concern Control, Inkoop & Contract Management, en Concernadministratie.
  • Techniek: de afdelingen Ingenieursbureau, Vlootservices, Vlootmanagement, Inframanagement en Infraservices zorgen ervoor dat onze infrastructuur en voertuigen in perfecte staat verkeren. Ze voeren reparaties en (preventief) onderhoud uit en hebben een belangrijke rol bij nieuwbouw en vervanging.

Meer over de organisatie