Organisatie

De RET is al bijna 150 jaar een begrip in de stad en regio Rotterdam. Sinds juli 2007 verzorgen we het regionale openbaar vervoer als verzelfstandigd bedrijf. De RET is een structuur N.V., met de gemeente Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) als enig aandeelhouders. De algehele leiding van de RET is in handen van algemeen directeur Maurice Unck. De concessies, verleend door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, bevatten prestatieafspraken om het openbaar vervoer en de sociale veiligheid te verzorgen.

Bedrijfsonderdelen

  • Exploitatie zorgt voor het vervoer met tram, metro en fast ferry, de uitgifte van toegangsbewijzen, de verkeersleiding, sociale veiligheid, diensten, roosters en marketing. De afdelingen zijn: Rail Tram, Rail Metro, Bedrijfsbureau Exploitatie, OVCP, Veiligheid, Centrale Verkeersleiding en Marketing, Verkoop & Services. 
  • Bus B.V. is verantwoordelijk voor het busvervoer met de afdelingen Staf Bus, Exploitatie Bus en Materieel Bus.

  • Financiën is de spil tussen financiën en business met de afdelingen Business Control, Concern Control, Inkoop & Contract Management en Concernadministratie. 

  • Techniek bestaat uit de afdelingen Ingenieursbureau, Vlootservices, Vlootmanagement, Logistiek, Inframanagement en Infraservices en zorgt dat onze infrastructuur en voertuigen in perfecte staat verkeren. De afdelingen voeren reparaties en (preventief) onderhoud uit en hebben een belangrijke rol bij nieuwbouw en vervanging. 

  • De stafafdelingen Regie & Ontwikkeling, Personeel & Organisatie, Informatievoorziening en Communicatie zorgen achter de schermen dat alles op rolletjes loopt.

Meer over de organisatie