Skip to content

Organisatie

De RET is al bijna 150 jaar een begrip in de stad en regio Rotterdam. Sinds juli 2007 verzorgen we het regionale openbaar vervoer als verzelfstandigd bedrijf. De RET is een structuur N.V., met de gemeente Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) als enig aandeelhouders. De concessies, verleend door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, bevatten prestatieafspraken om het openbaar vervoer en de sociale veiligheid te verzorgen.

Bedrijfsonderdelen

  • Exploitatie zorgt voor het vervoer met bus, tram en metro, de uitgifte van toegangsbewijzen, de verkeersleiding, sociale veiligheid, diensten, roosters en marketing. De afdelingen zijn: Tram, Metro, Bus, Veiligheid, Bedrijfsbureau Exploitatie (BBE) en de Centrale Verkeersleiding (CVL).
  • Financiën is de spil tussen financiën en business met de afdelingen Business en Project Control, Concern Control, Strategische Programma's en Projecten, Concernadministratie, Supply Chain Management en IT Services.
  • Techniek bestaat uit de afdelingen Asset Management, Ingenieursbureau, Vlootservices en Infraservices en zorgt dat onze infrastructuur en voertuigen in perfecte staat verkeren. De afdelingen voeren reparaties en (preventief) onderhoud uit en hebben een belangrijke rol bij nieuwbouw en vervanging.
  • Personeel & Organisatie bestaat uit Beheer en Administratie, Gezondheidsmanagement, Leren en Ontwikkelen, P&O Advies en Recruitment.
  • De afdeling Strategie & Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de lange- en middellangetermijnstrategie van de RET. Daarnaast zijn er nog de afdelingen Veiligheid & Milieu, Directiesecretariaat, Marketing, Verkoop & Services (MVS) en Communicatie. Die laatste zorgt voor beleid en uitvoering van alle interne en externe communicatie, met uitzondering van reizigerscommunicatie.

Meer over de organisatie