Werkzaamheden tram Schiedamseweg

Waarom voert de RET de werkzaamheden uit?

Na jaren van intensief gebruik zijn de sporen aan vervanging toe. Door de tramsporen te vernieuwen zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een snelle, veilige en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar en wanneer wordt er precies gewerkt?

Om hinder voor de omgeving waar mogelijk te beperken worden de werkzaamheden uitgevoerd in fases. Op onderstaande kaart ziet u wanneer er waar gewerkt wordt.

Fase 1: Van 27 augustus tot en met 9 september
Fase 2: Van 2 tot en met 30 september
Fase 3: Van 23 tot en met 26 september
Fase 4a: Van 16 september tot en met 28 oktober
Fase 4b: Van 21 tot en met 28 oktober

Er kunnen voor en tijdens de werkzaamheden kleine wijzigingen op de planning ontstaan. Op deze website houden we u hiervan op de hoogte.

Wij wonen in de buurt. Wat betekent het voor ons?

Het vernieuwen van de tramsporen, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. Het verkeer en tramreizigers krijgen te maken met omleidingen.

Verkeer

  • Van 27 augustus tot en met 28 oktober is de Schiedamseweg gefaseerd afgesloten voor verkeer in de richting van de Lage Erfbrug. De weg blijft wel open voor verkeer richting het Marconiplein.
  • De kruising met de Grote Visserijstraat wordt van 23 tot en met 26 september afgesloten. Om hinder voor de markt te voorkomen valt deze afsluiting buiten de marktdagen.
  • De kruising met de Korfmakersstraat is van 21 tot en met 28 oktober afgesloten.

Tram 4 en 8

Van 27 augustus tot en met 28 oktober is er geen tramverkeer mogelijk op de Schiedamseweg na tramhalte Delfshaven.

  • Tram 4 rijdt niet tussen de haltes Delfshaven en Marconiplein.
  • Tram 8 rijdt niet tussen de haltes Delfshaven en Spartastraat.
  • Reizigers kunnen gebruik maken van de metro van en naar Marconiplein.

Kijk voor uitgebreide reisinformatie en reisadvies op ret.nl/omleidingen (vanaf 14 augustus) of maak gebruik van de reisplanner op ret.nl (vanaf 30 juli).

Informatiebijeenkomst

Omwonenden worden vooraf met een brief uitgebreid geïnformeerd over de werkzaamheden en tevens uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.