Nieuwe dienstregeling RET per 30 augustus

15 augustus 2021

Vanaf maandag 30 augustus rijdt de RET met een nieuwe dienstregeling, reizigers kunnen deze vanaf vandaag hier bekijken en hun reis plannen via de RET Real Time App.

De nieuwe dienstregeling is versoberd in vergelijking met de dienstregeling vóór corona. Het afgelopen jaar heeft de RET het aantal reizigers met de helft zien teruglopen. Met als gevolg dat bezuinigingen onontkoombaar zijn en dat de nieuwe dienstregeling noodgedwongen is aangepast op trajecten en tijdstippen waar de vraag minder is. Reizigers kunnen te maken krijgen met andere vertrektijden, lagere frequentie en verminderde inzet van voertuigen. Verder is het uitgangspunt van deze nieuwe dienstregeling dat reizigers er zo min mogelijk hinder van ondervinden.

Meest opvallende veranderingen (tov dienstregeling vóór corona):

  • Vooralsnog rijdt de weekendmetro niet, waardoor de laatste ritten op vrijdag en zaterdag gelijk zijn aan die van maandag t/m donderdag en zondag.
  • Vooralsnog rijden de extra ritten tijdens de spits niet, met uitzondering van de extra ritten op metrolijn D tussen Slinge en Rotterdam Centraal.
  • In Ridderkerk en gemeente Albrandswaard is de dienstregeling van de bus ingrijpend gewijzigd, routes en haltes zijn gewijzigd en/of vervallen.
  • De vertrektijden bij alle tramlijnen zijn veranderd.

Plan je reis via de Real Time App 

Maak voor het plannen van je reis gebruik van de RET Real Time App of onze reisplanner. En bekijk vooraf welke drukte je kunt verwachten.

Welke regels gelden op dit moment in het OV? 

  • Iedereen mag reizen met het OV, ook voor een uitje, horecabezoek of andere niet-noodzakelijke reis.
  • In het OV en op haltes en stations is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • In het OV mogen alle zit- en staanplaatsen worden gebruikt. Het bewaren van1,5 meter afstand is niet verplicht. 
  • Mijd waar het kan drukte. Raadpleeg daarvoor de drukte-indicator in de RET Real Time App of de reisplanner.