Skip to content

Metrowerkzaamheden 2024

Metro

Spoorvernieuwing Slinge-Waalhaven 13 juli- 25 augustus

De RET vernieuwt vanaf 13 juli 2024 tot en met 25 augustus 2024 het metrospoor (beide sporen, spoor 1 en 2)  tussen Slinge en Waalhaven. Tevens wordt het viaduct Zuidelijk Randpark hersteld. Er rijdt in deze periode geen metro tussen de stations Tussenwater en Slinge. Er zijn aanpassingen in de dienstregeling van de metrolijnen C en D. Tevens rijdt er een vervangende pendelbuslijn op het traject Hoogvliet - Poortugaal - Rhoon - Slinge en vice versa.

Werkzaamheden wissels Tussenwater

De RET vernieuwt in 2 weekenden het wisselcomplex op metrostation Tussenwater, namelijk in de weekenden van 5 & 6 oktober 2024 en 12 & 13 oktober 2024. De metro (lijn C en D) zal gedurende deze weekenden enkelspoor (op 1 spoor beide richtingen om en om) rijden met een gewijzigde dienstregeling.

Spoorvernieuwing Coolhaven- Dijkzigt

De RET vernieuwt in 2024 de metrosporen en wissels tussen de stations Coolhaven en Dijkzigt. Gedurende de werkzaamheden rijdt de metro niet tussen Coolhaven en Dijkzigt, er zal een buspendel worden ingezet en de metro rijdt op dit traject met een gewijzigde dienstregeling.

Werkzaamheden Tunnelveiligheid Voorschoterlaan Mei ’24- Juni ‘25

Vanaf eind mei 2024 tot en met juni 2025 bouwt de RET drie nooduitgangen op station Voorschoterlaan. De bouw heeft geen impact op de dienstregeling. Reizigers krijgen wel te maken met (deels) versmalde perrons en bouwgeluiden.
Op de Vredehofplaats en een stukje van de Lambertusstraat zal gedurende een jaar een bouwplaats worden ingericht. Doorgaand verkeer ervaart hier geen overlast van. Bewoners direct aan de bouwplaats moeten wel rekening houden met overlast. Voorbereidende werkzaamheden zoals verleggen van kabels en leidingen starten in april 2024.  Ook worden er vier bomen en enkele heggen gerooid.

Na de werkzaamheden wordt het plein door de gemeente opnieuw ingericht.

Energievoorziening hervatting 2024

De RET voert werkzaamheden uit aan de energievoorziening van metrolijnen A, B en C. Om ervoor te zorgen dat de metro ook in de toekomst een betrouwbaar vervoermiddel blijft, worden de installaties van de elf gelijkrichterstations vernieuwd. De vernieuwing van het gelijkrichterstation bij de Havenstraat is door tegenvallers stil komen te liggen. Naar verwachting worden de werkzaamheden in 2024 weer hervat.