Skip to content

Tramwerkzaamheden 2024

Met tien tramlijnen, 200 kilometer spoor en evenzoveel wissels in Rotterdam en omgeving heeft de RET altijd wel ergens in de stad een stuk spoor te vervangen. Voor onze reizigers betekent het dat er soms sprake is van een omleiding of extra reistijd. Ook voor omwonenden en ondernemers kan een spoorvervanging veel impact hebben. Op allerlei manieren doen we er alles aan de overlast te beperken. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat we met de tram veilig kunnen blijven rijden. 

Voor een gepast reisadvies tijdens werkzaamheden kunnen reizigers terecht bij: ret.nl/omleidingen of in de RET Realtime App.   

Spoorvernieuwing Tram Barendrecht juni/juli

Vlak voor de zomervakantie van 2024 zal de RET een deel van het tramspoor over de A15 vernieuwen (het deel tussen de viaducten). De oversteek A15 is gedurende deze periode gestremd voor de tramlijn. Het fietsverkeer kan doorgang vinden. In Barendrecht zelf is geen tramverkeer mogelijk. Er wordt vervangend busvervoer geregeld die dezelfde route rijdt.

Vervanging kruising & wissel Oostplein – Oostzeedijk Nazomer ‘24

In de nazomer van 2024 zal de RET de kruising en de wissels op het kruispunt Oostplein – Oostzeedijk gedurende ca drie weken vervangen. Tramlijnen rijden een omleiding.

Spoorvernieuwing Mauritsweg- Kruisplein 29 september- 5 november

De RET vernieuwt van 29 september tot en met 5 november het spoor op de Mauritsweg de kruising Kruisplein/West Kruiskade/Mauritsweg wordt vervangen. Voor de tramlijnen 4, 7, 8, 21, 23, 24 en 25 geldt dat ze een omleiding zullen krijgen. Al het overige verkeer zal worden omgeleid. Meer informatie hierover vindt u kort voor de werkzaamheden via ret.nl/omleidingen.