Skip to content

Opleiding beperkt zelfstandig betreder metro (bzb-metro)

In deze opleiding wordt de deelnemer klaargestoomd voor het werk van een beperkt zelfstandig betreder (bzb-metro) in het volledige RET-werkgebied (Reglement Metro). De deelnemer leert hoe hij/zij veilig en verantwoord kan werken in, op en langs de baan.

Opleidingsduur: Een e-learning module en examen op locatie in Rotterdam (opleidingscentrum in metrostation Wilhelminaplein). Het volgen van de e-learning vraagt ongeveer één uur voorbereidingstijd, het examen op locatie duurt 30 minuten. 

Inhoud: Deze opleiding is volledig digitaal. Door middel van vragen, voorbeelden en casussituaties krijgt de deelnemer een goed beeld van de taken en verantwoordelijkheden als bzb-metro en leert hij/zij veilig en verantwoord te werken tijdens werkzaamheden.

Eisen: Minimaal 18 jaar oud en een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Vanaf 1 september 2020 is een Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP) verplicht voor iedereen die zich op de metrobaan begeeft. In het bezit zijn van een geldige DVP-pas met de bijbehorende trainingen voor het veilig werken langs het spoor (vanaf september 2020) is een voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de opleiding(en). De DVP-pas kan behaald worden via railAlert.

Examen: De opleiding wordt afgesloten met een digitaal theorie-examen op locatie in Rotterdam en duurt 30 minuten.

Kwalificaties: Na het behalen van de bzb-metro voor het RET-werkgebied is de deelnemer voor drie jaar gekwalificeerd voor de rol van bzb-metro voor het RET lokaalspoor.

Deelnemersgroep: Aanmelden voor de e-learning en examen kan via vakschool-exploitatie@ret.nl.

Kosten per deelnemer: 204,00 euro (excl. BTW).

Geldigheid en herinstructie: de geldigheid van de kwalificatie is drie jaar. Herinstructie vindt plaats via een e-learning en digitaal examen op locatie.

Stuur voor meer informatie over de opleiding een mail naar vakschool-exploitatie@ret.nl.

Ben je op de examenlocatie en kun je niet naar binnen? Bel naar 010 447 6603.

Algemene voorwaarden

Een deelnemer kan een opleiding kosteloos annuleren binnen een termijn van 25 dagen.

Bij annulering nà deze termijn wordt 50% van de kosten in rekening gebracht.

Bij annulering binnen 24 uur voor de start van de opleiding of het niet komen opdagen tijdens de opleiding wordt 100% van de kosten in rekening gebracht.

Een annulering van de opleiding kan ook kosteloos worden opgevangen door een andere collega voor deze plek aan te melden. Dit moet minimaal 48 uur van tevoren worden doorgegeven.